Mijn week op instagram #5

Mijn week op instagram | Donderdag 6 tm woensdag 12 november 2014

Shop Around

Donderdagavond ging ik een avondje uit met mijn lief. Een cultureel en informatief avondje uit welteverstaan.
Op het programma stond “Shop Around” in Pakhuis de Zwijger. Het onderwerp was dit keer Graphic Design dus dat was wel in mijn straatje. Het was een lang maar zeer interessant programma met onder andere bijdragen van Peter te Bos, ja inderdaad de zanger van Claw Boys Claw maar ook designer van onder andere de huisstijl van het Lowlands festival. Daarnaast een mooie presentatie van Enchilada een ontwerpbureau dat onder andere de nieuwe huisstijl van het Scheepvaartmuseum heeft ontwikkelt. Ook kwamen we meer te weten over een nieuwe benadering van het ontwerpproces en merkbenadering met behulp van de Archetypen van Jung. Ook benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Neem even een kijkje op de website van OD. De avond eindigde met de super grappige presentatie van de broers Rob & Barry van Staynice. Als ze ooit een avondvullend programma gaan verzorgen…ik ben erbij.
Al met al dus een ontzettend inspirerende interessante avond. Waarin naar voren kwam dat iedere grafisch vormgever vaak kampt met dezelfde problemen; veel werk voor weinig geld en wat de klant voor ogen heeft sluit niet altijd aan bij wat jij als grafisch vormgever (met verstand van design) wilt neerzetten. Wat kan lijden tot frustratie. Maar daarnaast was het ook duidelijk dat (bijna) al deze vormgevers uiteindelijk een goede balans kunnen vinden tussen wat de klant wil en wat jij als creatief persoon naar buiten wilt brengen.
Super leuke avond! En ze hebben meer van dit soort avonden dus check de site van het Pakhuis de Zwijger.
En na zo’n verantwoord programma kan je natuurlijk net als wij gewoon heel veel bier gaan drinken zodat je de avond nog eens goed kan bespreken.

Things I like Things I love

Vrijdag was een “local” dagje. Eerst ’s middags even langs geweest bij Things I Like Things I Love, de mooiste shop op de Jan Evertsenstraat.

Etsy Winter Winkel

Eind van de middag was het tijd om naar de officiële opening van de Winter Winkel te gaan! Deze winkel met 25 Etsy Shops (inderdaad nu een keer in het echt en niet alleen online) kan je vinden in hartje Amsterdam.
Het voormalige bordeel aan de Oudezijds Achterburgwal 121 is door het Ka-ching Collectief omgebouwd tot een ware Pop-up Shop waar je nog tot 24 december de meest fantastische en orginele kado’s kan komen. En ja de Kadolab producten liggen daar ook.

Etsy Winter Winkel

De opening was super druk bezocht dus ik ga snel nog een keer langs om in alle rust alles te kunnen bekijken.

Etsy Winter Winkel

En de Winter Winkel is nieuws! Op zaterdag stonden ze al in het parool.
Op de Parool website stond ook een (iets groter) stuk.

Jung Rules

Na het Parool verdiepte ik me in de bijlage van het OD zine #2.
Hier nog een keer de link naar waar je dit online kan vinden.

Workspace iederslandcollege

Zondag heb ik volgens mij helemaal niets interessants gedaan maar op maandag was ik weer op de studio aan het werk en had ik een afspraak met de oprichters van De Westkrant over hun logo want zeer binnenkort gaat hun nieuwe website online.

Life is beautiful

Dinsdag schreef ik een blog over kunst…en messen…lees het hier.

Kadolab packaging

Woensdag natuurlijk ook weer op de studio waar ik voornamelijk met Kadolab bezig ben geweest want er moet ook maar weer eens een nieuwsbrief uit!

Panorama West illustratie

Donderdagmiddag waren Linda en ik uitgenodigd om langs te komen bij de open middag van Panorama West, een nieuwe werkplek voor freelancers/ondernemers in Amsterdam. En het is een aanrader! Mocht je nog een betaalbare werkplek zoeken in Amsterdam dan ben je hier zeker aan het goede adres. Het is ruim, licht, netjes en je bent omringd door andere ondernemers wat de nodige inspiratie kan opleveren. Bovenstaande foto is een impressie van de illustraties die over de hele verdieping te zien zijn.

Panorama West

Het architectenbureau dat verantwoordelijk is voor het opzetten van deze nieuwe plek werkt hier zelf ook. In deze vitrine in de gemeenschappelijke ruimte staan maquettes van werk van hen.

Panorama West view

En het heet natuurlijk niet voor niets Panorama West. Het uitzicht is echt geweldig. De werkplekken bevinden zich op de 5e verdieping en hebben rondom overal ramen. Dat is nog eens een mooie uitzicht terwijl je werkt!

Dat was weer een week op instagram. Op naar de volgende.

Benieuwd naar al mijn foto’s op instagram? Klik dan op de button hieronder!

Daphne Holthuizen op instagram

Related Posts

2 Comments. Leave new

Karin | la vie de Karin
13 november 2014 17:57

Leuk om te zien hoe je week eruit ziet. Naar die winkel tips wordt ik nieuwsgierig, misschien maar weer eens tijd voor mij om naar Amsterdam te gaan :)!

Beantwoorden

Hai Karin,
Dank je wel!
En ja een dagje Amsterdam is natuurlijk altijd een goed idee.
Mocht je deze maand nog gaan dan zou ik ook even langs Het Grote Avontuur gaan.
Deze winkel is heel erg leuk maar helaas nog maar open tot eind deze maand.
http://www.daphneholthuizen.nl/het-grote-avontuur-1994-2014/
Groetjes,
Daphne

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *