Hema blog

11 september 2014
Daphne

Woensdag 10 september was het zover. Met nog zo’n 997 vrouwen en 2 mannen stapte ik het hoofdkantoor van HEMA binnen voor de HEMA Blogacademy. De HEMA komt namelijk met een HEMA blog.
Tot zover was het duidelijk, maar het hoe en wat wij daar precies mee te maken hadden was nog een groot raadsel. De HEMA had deze middag in ieder geval wel groot opgezet. Het licht, het geluid, de goodiebags en niet te vergeten de voice over die op Amerikaanse wijze iedereen aankondigde waren dik in orde.

Na een “Please welcome to the stage…” betrad Ronald van Zetten, CEO van de HEMA, het podium om de middag te openen en ons welkom te heten met wat ‘insight’ informatie over waar HEMA momenteel mee bezig is.

HEMA blogacademy

Daarnaast waren er een viertal bloggers aanwezig die deel uit maken van het vaste blogteam van het HEMA blog en was er een korte masterclass door Yara Michels van Chapter Friday. Erg inspirerend om te horen hoe zij haar blog Chapter Friday van niks heeft opgebouwd naar wat het nu is.

Maar niet onbelangrijk was natuurlijk het antwoord op de vraag wat wij daar nou precies deden. Eind van de middag werd dan eindelijk uitgelegd wat de bedoeling was. De HEMA zou ons (de deelnemers van de HEMA blogacademy) de gelegenheid geven om content te leveren voor het HEMA blog. En ik als groot HEMA fan zag dat natuurlijk wel zitten. Het addertje was echter dat niet alles dat wordt ingestuurd ook daadwerkelijk geplaatst wordt. De HEMA heeft er namelijk een redactie op zitten die alle blogs beoordeelt op verschillende aspecten zoals tekst, beeld en het HEMA gevoel.
Na deze uitleg ontstond er meteen veel geroezemoes in de zaal. Veel, voornamelijk de bloggers die al langer meegaan, waren niet zo te spreken over deze manier van HEMA om content te genereren voor hun blog. Deels kon ik hen begrijpen maar aan de andere kant, het is toch ook juist een super slimme zet om op deze manier een blog te beginnen? En voor de nog niet zo gevorderde bloggers is het juist ook een goede kans om te zien wat ze nou eigenlijk waard zijn op bloggebied. Ja ook voor mij dus.

Daarom heb ik meteen die week nog een bezoekje aan de HEMA gebracht en een blogpost voor het HEMA blog geschreven inclusief een aantal foto’s, iets dat meer tijd koste dan het hele stukje schrijven. Het onderwerp: mijn inpakpassie! Vrij snel na het insturen ontving ik de feedback “We zijn erg tevreden over de kwaliteit van je blogpost en de perfecte match met HEMA. Ga zo door!”

Benieuwd naar mijn HEMA blog? Klik op de button onder de foto!

HEMA blog daphne holthuizen

Lees hier mijn HEMA blog

 

Related Posts

Mijn week op Instagram #1
Hoera een kaartje!

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *