Daphne-Life-is-better-without-eetstoornis-herstelcoaching-5-kopieren

Meer over mij als mens en als coach

Wat fijn dat je mijn website hebt gevonden!

 

Want ik ga er maar even vanuit dat jij momenteel in strijd bent met een eetstoornis of eetprobleem. En dat je daar dolgraag verandering in wilt brengen. En terecht! Want leven met een eetstoornis is niet het leven leven zoals het bedoeld is.

 

Ben je nu op zoek naar een ervaringsdeskundige eetstoornis coach die jou kan helpen de weg te vinden naar een mooier leven? I'm your woman! 😊

 

Althans dat zou kunnen. Want ik begrijp heel goed dat je wilt weten wat voor “vlees” je in de kuip hebt voor je met mij aan de slag gaat. Een klik met mij als coach is super belangrijk. Ik wil dat jij je op je gemak voelt bij mij. En dat mijn manier van werken bij jou resoneert. Dat jij zin krijgt om met mij jouw eetstoornis aan te gaan pakken.

 

Daarom op deze pagina nog wat meer over.

 

Op mijn homepage heb je al kunnen lezen dat ik in hetzelfde schuitje heb gezeten. 20 jaar lang heb ik geworsteld met (voornamelijk) boulimia en daarnaast én daardoor (kip en het ei) met depressieve gevoelens.

 

Ik heb veel verschillende therapieën gehad. Van groeps- tot individuele therapie en van RIAGG tot privé sector. 

 

Mijn ervaring met een grote “partij” als het RIAGG was voor mij niet heel positief. De persoonlijke aandacht was minimaal en ook de aanpak tijdens de groepstherapie aldaar was veel te veel gericht op het eten en eetschema's en niet op hoe het nou echt met je gaat. Waar staat die eetstoornis voor? Waar heb je 'm voor nodig. En belangrijk hoe ga je om met je gevoel, als je daar überhaupt al bij kan komen. Daarnaast waren de begeleiders geen ervaringsdeskundigen waardoor je merkt dat er een enorm gat ligt tussen de belevingswereld. Oftewel dit was geen succes.

 

Brengt mij nu trouwens wel naar wat voor mij één van de meest helpende onderdelen binnen coaching is geweest. En dat is dat je iemand tegenover je hebt die jou begrijpt. Een ervaringsdeskundige dus. Toen ik bij Human Concern een coach kreeg die wist wat ik doormaakte viel er ook een groot gedeelte van schaamte weg. Zij was daar ook geweest en wist wat voor rare dingen je misschien soms kan doen door je eetstoornis.

 

Het is zo belangrijk dat jij echt helemaal jezelf kan zijn. Met je mooie, lieve, grappige maar ook donkere, eigenaardige, rauwe kanten. Want jij bent jij en dat moet je niet onderdrukken.

 

Daarnaast was het voor mij zo’n fantastische stip op de horizon te weten dat het MOGELIJK IS om te herstellen van een eetstoornis. Mijn therapeut had het tenslotte zelf ook gedaan.

 

En dan het voordeel van werken met een coach in de privé sector. Dit heeft voor mij echt voor een doorbraak gezorgd. Een coach die niet werkt volgens een bepaald stramien, die oog had voor wie ik was en die, zoals ze dat aan het begin van de coaching zei, mij niet in de steek zou laten. Dat was eigenlijk alles wat ik nodig had om mij veilig te voelen. Het gaf mij ook de drive om door te gaan, ook op de momenten dat ik het liefste wilde stoppen.

 

Ik zal er dan ook alles aan doen om jou dat gevoel ook te geven. Ik ben er voor je! En ja, jij moet het uiteindelijk zelf doen maar I got your back!

 

Mijn coaching focust zich op jouw verhaal. Vanuit daar ga ik je verschillende oefeningen en tools aanbieden, maar we gaan ook vooral veel praten om zo naar boven te halen waar de sleutel ligt om jezelf van je eetstoornis te bevrijden.

 

En omdat ik zelf een eetstoornis heb gehad weet ik voor een groot deel waar je doorheen gaat. Je kan bij mij dus helemaal eerlijk zijn. Gooi alles maar op tafel. The good ánd the bad. Ik kijk echt niet snel ergens van op.

 

Mijn coaching kenmerkt zich niet door zijige, wollige praat. Ik ben meer van de liefdevolle directe aanpak. Je komt ten slotte bij mij om je leven te veranderen!

 

Zie je herstel ook als iets positiefs. Je moet misschien even door wat drek heen maar je gaat richting een fijner, relaxter en mooier leven. Dat is te gek. Dus ja, beginnen met coaching is misschien spannend, maar vooral ook LEUK! Omdat je jezelf terug gaat vinden. Power to you!! 😊

 


 

Naast coach ben ik ook nog moeder van Pina (5) en vriendin van mijn lieve vriend Teun. We wonen in Amsterdam, maar zijn geregeld ook op de Veluwe te vinden in ons boshuis.

 

Ik hou van boeken, podcasts en docu’s op het gebied van mindset. Maar een chille netflixserie is ook aan mij besteed hoor 😉

 

Vertrouwen en voelen hoe het is waar jij wilt zijn, is key.

 

Ik loop graag een stukje van jouw weg met je mee. Dus ben je er klaar voor? Vraag dan hieronder meteen je gratis kennismakingsgesprek aan. Dan zie ik je binnenkort op ZOOM. Ik kijk ernaar uit.

Ps. In deze podcast vertel ik nog meer over mijn leven met een eetstoornis. Liever lezen? Dan kan je naar dit blog gaan.