Het Grote Avontuur 1994 – 2014

Van april 2010 tot en met januari 2014 werkte ik in één van de leukste winkels van Amsterdam. Het Grote Avontuur heet dit “museum” waar je alles mag aanraken. Een museum omdat je er schatten kan vinden uit alle landen van de wereld en uit zeer uiteenlopende tijdperken.

Het Grote Avontuur vintage

Anna Massee, de eigenaresse van deze heerlijke inspirerende winkel, doet alles zelf! Met haar blauwe busje rijdt ze het land door op zoek naar mooie bijzondere en soms ook rare vintage vondsten om aan haar bezoekers (klanten) te tonen. En ja alles is te koop!

Het Grote Avontuur

Maar helaas moeten we bijna zeggen….alles was te koop. Het Grote Avontuur gaat namelijk stoppen in de vorm van winkel.Na twintig jaar is de tijd gekomen dat Het Grote Avontuur de wijde wereld in trekt en het mooie pandje op de Haarlemmerstraat gaat verlaten. En dat vind ik heel erg jammer! En ik niet alleen…ook voor het “roze vrouwtje” die altijd naar de winkel komt op zoek naar “roze dingen” en zelfs vraagt of we “roze wisselgeld” hebben. En voor de draaiorgel jongen die op zaterdag altijd met zijn bakje binnenkomt voor wat wisselgeld en een praatje. En alle toeristen die in Het Grote Avontuur een winkel vinden die ze nog nooit ergens hebben gezien. En al die mensen waarvoor Het Grote Avontuur één groot jeugdsentiment is. En iedereen die blij wordt van alle mooie spullen, de gezellige muziek en het leuke personeel.

Het Grote Avontuur

Tot en met november heb je nog de kans om langs te gaan bij Het Grote Avontuur en dat is met die fantastische sale die er nu is zelfs extra de moeite waard.

Het Grote Avontuur

Gaat het je nou niet lukken om nog voor eind november langs te gaan bij Het Grote Avontuur? Niet getreurd…zoals je in het afscheidsfilmpje kan zien op de website zal Het Grote Avontuur niet helemaal verdwijnen. Anna zal met Het Grote Avontuur nog regelmatig te vinden zijn op markten, pop-up shops en natuurlijk online! Daarnaast zal de eigen stationery lijn worden uitgebreid met nog meer kaarten, notebooks en ander “papierplezier”. Houd de facebookpagina dus maar goed in de gaten!

Het Grote Avontuur

Related Posts

Mijn week op Instagram #1
Mijn week op instagram #6
Mijn week op instagram #2

1 Comment. Leave new

Mijn week op instagram #2 - Daphne Holthuizen
23 oktober 2014 16:01

[…] Vrijdag ging ik eerst langs één van de leukste winkels van Amsterdam, Het Grote Avontuur. De winkel gaat helaas stoppen eind november dus reden genoeg om nog even langs te gaan. Lees hier mijn hele impressie! […]

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *